Cara masak
Panaskan kukusan dan sapukan minyak pada loyang 8 inci dan kukus sebentar.Masukkan semua bahan lapisan bawah ke dlm mangkuk dan kacau rata. Tapiskan.Masak adunan sebentar sehingga naik wap dlm 10 mnt dan kacau sentiasa.
Tuangkan ke dlm loyang dan kukuskan sehingga masak anggaran selama 20 minit.Sementara itu bolehla sediakan bahan lapisan atas pula.
Bahan lapisan Atas
11/2 cwn tepung beras
4 sudu besar tepung jagung
3 cwn santan sederhana pekat
1 s/k garam
Cara masak
Gaulkan semua bahan lapisan atas dan tapis. Masakkan sekejap adunan ni di atas api yg perlahan. Sentiasa kacau supaya adunan tidak berketul2 dlm masa 10 mnt. Bila aduna lapisan bawah telah masak, cakarkan sedikit dgn garfu dan tuangkan adunan lapisan atas ke atas lapisan bawah tadi. Kukus lagi selama 20 minit. Setelah siap, angkat dan sejukkan. Sejukkan betul2 sebelum di potong. Hidangkan.
Tips: Sekiranya terdapat sedikit air di atas lapisan itu, bolehla lapkan sedikit dgn menggunakan tisu dan cakarkan. Potong kuih dgn menggunakan pisau plastik agar potongannya cantik.